Kryqi i Kuq i Kinës instalon mbi 64.000 defibrilatorë publikë
2024-05-19 14:28:33

foto nga CFP

foto nga CFP

Shoqëria e Kryqit të Kuq të Kinës ka instaluar mbi 64.000 defibrilatorë të jashtëm të automatizuar (AED) në vendet kryesore publike vitet e fundit, u bë e ditur në një ngjarje mbi shëndetin publik të mbajtur në qytetin Liyang, në provincën Jiangsu të Kinës lindore, shkruan “Xinhua”.

Kjo shifër përfaqëson një rritje të konsiderueshme në krahasim me numërimin e mëparshëm prej 11.000 të regjistruar në maj 2021.

AED-të shërbejnë si pajisje mjekësore shpëtimtare të krijuara për të ndihmuar individët që përjetojnë arrest kardiak të papritur.

Mao Qun'an, zyrtar i Komisionit Kombëtar të Shëndetësisë, deklaroi se Ministria e Arsimit ka caktuar më shumë se 1200 shkolla pilot për edukimin e nxënësve për ndihmën e parë, që mbulojnë të gjitha nivelet dhe llojet e shkollave.

Mao tha se më shumë AED do të instalohen në zona me popullsi të dendur si aeroportet, stacionet e trenave, shkollat dhe atraksionet turistike, duke premtuar më shumë përpjekje për të promovuar njohuritë dhe aftësitë e ndihmës së parë në mesin e publikut. (Irma)