Intervistë eksklusive me ish-kryeministrin e Francës Jean-Pierre Raffarin
2024-05-18 18:49:11

Me rastin e 60-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Kinës dhe Francës, gjithashtu edhe në kuadër të Vitit të Kulturës e të Turizmit Kinë-Francë, ish-kryeministri i Francës Jean-Pierre Raffarin, dha një intervistë eksklusive për Grupin Mediatik të Kinës (CMG).

Jean-Pierre Raffarin është fitues i Medaljes së Miqësisë dhe njohës i mirë i Kinës. Ai ka lexuar thellësisht klasikun kinez “Analekta”.

Gjatë pesë dekadave të fundit, ai ka bërë mbi 100 vizita në Kinë.  

Si mik i vjetër i popullit kinez, cilat janë ngjashmëritë midis Kinës dhe Francës në syrin e Raffarinit?  

Duke dëshmuar zhvillimin e Kinës, si e vlerëson ai modernizimin e stilit kinez?  

Si e përcakton ky politikan 70 vjeçar ndikimin e marrëdhënieve kino-franceze ndaj atyre kino-evropiane?  

Çfarë mendon ai për të ardhmen e marrëdhënieve kino-franceze?

Ndiqni videon me intervistën eksklusive me Raffarinin.