Qendra e kërkimit dhe zhvillimit të “Volkswagen” në Anhui të Kinës sheh zhvillime premtuese
2024-05-18 17:15:20

foto nga

foto nga Xinhua

“Volkswagen China Technology Company” (VCTC), qendra më e madhe e kërkimit dhe zhvillimit (R&D) të grupit “Volkswagen” jashtë Gjermanisë, mbajti një ceremoni themelimi për fazën III të qendrës së kërkimit dhe zhvillimit dhe zbuloi “City Test Track” (CTT) në Hefei, kryeqendra e provincës Anhui të Kinës Lindore, shkruan “Xinhua”.

Duke mbuluar një sipërfaqe prej rreth 110.000 metrash katrorë, projekti i fazës III është planifikuar të përfundojë deri në vitin 2027, ndërsa punëtoria eksperimentale pritet të jetë funksionale deri në vitin 2025.

Qendra e zgjeruar e kërkimit dhe zhvillimit do të lehtësojë punën në platformat e automjeteve me energji të re (NEV), automjetet e plota, pjesët dhe komponentët, si dhe integrimin dhe testimin e harduerit dhe softuerit, bëri të ditur kompania.

“City Test Track” fokusohet në testimin e performancës dhe verifikimin funksional të automjeteve të lidhura inteligjente, duke e bërë atë pistën e parë të testimit të Grupit Volkswagen në Kinë.

“City Test Track” ka një sipërfaqe prej rreth 200.000 metrash katrorë dhe një sërë objektesh testimi dhe pista.

Pasi të jetë plotësisht funksional, inxhinierët e kërkimit dhe zhvillimit mund të kryejnë testime dhe rregullime në kohë reale në modelet e reja, duke përshpejtuar shpejtësinë e përsëritjes së zhvillimit të softuerit dhe harduerit. (Irma)