Reshjet e dendura rrezikojnë përmbytje në disa zona të Kinës
2024-05-18 16:56:25

foto nga CFP

Lumi Perlë me nivelin e lartë të ujit / foto nga CFP

Shumë lumenj që rrjedhin nëpër pellgjet e lumit Perlë dhe lumit Yangtze mund të kenë përmbytje mbi nivelin e paralajmërimit për shkak të reshjeve të dendura të shiut, njoftoi Ministria e Burimeve Ujore e Kinës, citon “Xinhua”.

Nga e premtja deri të hënën, reshjet e dendura të shiut pritet të prekin Kinën jugore, si dhe pjesë të Kinës jugperëndimore dhe rajone në jug të lumit Yangtze.

Sipas ministrisë, gjatë kësaj periudhe pjesë të Guangxi, Guangdong, Hunan dhe Jiangxi mund të kenë stuhi shiu.

Reshjet në pellgjet e lumit Pearl dhe Yangtze pritet të çojnë në rritjen e nivelit të ujit të shumë lumenjve, duke përfshirë lumenjtë Xijiang, Beijiang, Hanjiang, Wujiang, Xiangjiang dhe Ganjiang.

Nivelet e ujit të disa lumenjve në zonat me stuhi shiu mund të kalojnë nivelin e paralajmërimit, sipas ministrisë.

Departamentet përkatëse të ruajtjes së ujit janë këshilluar të forcojnë monitorimin, lëshimin në kohë të sistemeve të paralajmërimit të hershëm dhe t'i kushtojnë vëmendje të madhe sigurisë së rezervuarit dhe parandalimit të përmbytjeve dhe fatkeqësive të përrenjve malorë. (Irma)