Jiangxi i Kinës lindore përpiqet për zhvillim me cilësi të lartë
2024-05-17 10:41:40

CFP

CFP

Provinca Jiangxi e Kinës lindore premtoi më shumë përpjekje për të promovuar zhvillimin me cilësi të lartë.

Ye Jianchun, guvernator i provincës Jiangxi, tha në një konferencë shtypi në Pekin të enjten se Jiangxi dëshmoi një përmirësim të rëndësishëm në zhvillimin e tij gjithëpërfshirës ekonomik, me produktin e tij të brendshëm bruto (PBB) duke u rritur nga 1.28 trilionë juanë (rreth 177.4 miliardë dollarë amerikanë) në 2012-n në 3.22 trilionë juanë në 2023-shin, shkruan “Xinhua”.

Jiangxi ka hyrë në radhët e provincave industriale në zhvillim nga një krahinë tradicionale bujqësore.

Për më tepër, Jiangxi ka mbajtur gjithmonë një rol udhëheqës në cilësinë mjedisore, me një shkallë mbulimi pyjor në më shumë se 63.1 për qind, duke u renditur i dyti në vend. Përqindja e ditëve me ajër të mirë në vitin 2023 ishte 96.5 për qind.

Për të promovuar zhvillimin me cilësi të lartë, Jiangxi do të zbatojë veprime të thelluara për të përmirësuar zinxhirët kryesorë industrialë në industrinë e prodhimit.

Provinca do të forcojë 12 zinxhirë kryesorë të industrisë prodhuese, të tilla si informacioni elektronik, metalet me ngjyra dhe prodhimi i pajisjeve. Jiangxi gjithashtu synon të përshpejtojë zhvillimin e industrive të gjelbra dhe ekologjike.

CFP

CFP

Në procesin e transformimit dhe përmirësimit të industrive tradicionale, Jiangxi do të zhvillojë fuqishëm industri të tilla si bujqësia ekologjike, turizmi kulturor ekologjik dhe kujdesi shëndetësor ekologjik. (Elona)