Policia kineze zbardh mbi 90.000 shkelje ekonomike që nga viti 2023
2024-05-17 16:19:00

CFP

CFP

Policia kineze hetoi dhe zgjidhi rreth 95.000 raste në lidhje me shkeljet ekonomike nga viti 2023 deri në mars të këtij viti, bëri të ditur Ministria e Sigurisë Publike.

Sipas ministrisë, forcat e policisë në të gjithë vendin kryen një sërë goditjesh për krime të ndryshme ekonomike gjatë vitit të kaluar, duke përfshirë transferimin e fondeve të paligjshme jashtë vendit nëpërmjet kompanive “offshore”, falsifikimin e monedhave dhe shkeljet e lidhura me taksat, shkruan “Xinhua”.

Për të goditur krimet ekonomike që prekin interesat e një numri të madh njerëzish, policia kineze ka nisur operacione speciale që synojnë huadhënien nga kolegët, mbledhjen e paligjshme të fondeve në sektorin e kujdesit për të moshuarit dhe skemat piramidale në internet.

Policia ka punuar gjithashtu me rregullatorët e letrave me vlerë për të hetuar dhe zgjidhur rastet që përfshijnë tregtimin e brendshëm dhe manipulimin e tregjeve të letrave me vlerë dhe të së ardhmes, sipas ministrisë.

Policia do të koordinohet më tej me departamentet e zbatimit të ligjit administrativ, drejtësisë penale dhe rregullores së industrisë, si dhe institucionet financiare për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për krimet ekonomike, sipas një zyrtari të ministrisë. (Elona)