Kina nxjerr standarde kombëtare për restaurimin ekologjik të minierave
2024-05-15 20:15:46

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ka prezantuar katër standarde kombëtare për restaurimin ekologjik të minierave, grupi i parë i këtij lloji, për të ofruar udhëzime shkencore për firmat minerare në përpjekjet e tyre ekologjike. 

Standardet kombëtare të restaurimit ekologjik për minierat e qymyrit, minierat metalike dhe projektet e naftës, gazit, monitorimi, vlerësimi i bonifikimit dhe restaurimit të minierave, janë futur muajin e kaluar dhe do të hyjnë në fuqi në gusht, tha të mërkurën në një konferencë për media Lu Lihua, një zyrtar në Ministrinë e Burimeve Natyrore .

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ato përfaqësojnë grupin e parë të standardeve kombëtare që parashtrojnë kërkesat për punën e restaurimit ekologjik për minierat, duke thithur si përvojën e vendit, ashtu edhe standardet teknike të huaja, tha Lu. 

Duke reflektuar kërkesat e menaxhimit administrativ, standardet propozojnë të optimizohet shtrirja hapësinore e minierave, si edhe të shmangen tokat e ndjeshme, duke përfshirë tokat bujqësore, tokat bazë të përhershme, rezervatet natyrore dhe vijat e kuqe për mbrojtjen ekologjike, shtoi Lu.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Standardet janë të një rëndësie të madhe në ndërtimin e minierave të gjelbra, promovimin e zhvillimit me cilësi të lartë dhe avancimin e zbatimit të filozofisë së re të zhvillimit, vuri në dukje Lu.