Xi shpreh ngushëllimet për fatkeqësinë në Rio Grande do Sul të Brazilit
2024-05-15 21:57:01

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Më 14 maj kryetari i shtetit të Kinës Xi Jinping i dërgoi një mesazh ngushëllimi presidentit të Brazilit për viktimat të reshjeve të shumta në Rio Grande do Sul, që shkaktuan dëme të mëdha.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në mesazhin e tij, Xi u shpreh që në emër të qeverisë kineze dhe popullit kinez, shpreh keqardhje të thellë për humbjet e jetës, si dhe ngushëllime të sinqerta për të afërmit e viktimave dhe njerëzve të prekur.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Shpresoj që të dëmtuarit të shërohen sa më parë. Besoj që zonat e prekura dhe populli brazilian do të fitojnë mbi vështirësi dhe do të rindërtojnë shtëpinë e tyre.