Policia Detare e Kinës paralajmëroi anijet filipineze që u futën në ujërat e Ishullit Huangyan
2024-05-15 20:28:38

Më 15 maj Policia Detare e Kinës ndërmori veprime në ujërat e Ishullit Huangyan, për ruajtjen e të drejtave ligjore dhe zbatimin e ligjit.

Foto nga CMG

Foto nga CMG

Policia e Kinës u shpreh se veprimet e Filipineve kanë shkelur rëndë sovranitetin e Kinës, ligjin ndërkombëtar dhe parimet bazë të marrëdhënieve ndërkombëtare. Policia Detare e Kinës nxit Filipinet të ndalojnë menjëherë veprimet e shkeljes.

Foto nga CMG

Foto nga CMG

Në bazë të ligjit, Policia Detare e Kinës do të vazhdojë të ndërmarrë veprime për ruajtjen e të drejtave dhe zbatimin e ligjit. Ajo do të mbrojë sovranitetin shtetëror dhe interesat oqeanike në mënyrë të vendosur. (Jiang Lei)

Foto nga CMG

Foto nga CMG