Distrikti i Shenzhenit vendos një kurs ambicioz për industrinë
2024-05-14 11:36:54

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Në një përpjekje për të forcuar pozicionin e saj si një qendër e rritjes ekonomike dhe inovacionit, distrikti Luohu i Shenzhenit zbuloi plane ambicioze për të krijuar katër grupime të industrisë me një objektiv marramendës të ardhurash prej më shumë se 100 miliardë juanë (14.1 miliardë dollarë) në vit deri në vitin 2026, njofton “China Daily”.

Plani u prezantua gjatë një konference për shtyp nga Zuo Jinping, kryebashkiak i qarkut Luohu.

Çelësi i vizionit të tij është zhvillimi i grupeve të specializuara të industrisë që fokusohen në financat, tregtinë me shumicë, pakicë dhe logjistikën e mallrave.

Nëpërmjet investimeve të synuara dhe partneriteteve strategjike, Luohu synon t'i transformojë këta sektorë në fuqi ekonomike të lulëzuara të afta për të gjeneruar miliarda të ardhura dhe për të nxitur një rritje të qëndrueshme. (Fatosi)