Shoqata kineze e automobilave denoncon proteksionizmin e SHBA-së për industrinë e automjeteve me energji të re
2024-05-14 12:16:46

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Shoqata Kineze e Prodhuesve të Automjeteve (CAAM) denoncoi të dielën shqetësimet e SHBA-së për mbikapacitetin dhe frikën e sigurisë kombëtare, që rrethon industrinë e automjeteve me energji të re të Kinës (NEV), duke e quajtur atë një rast tipik të proteksionizmit tregtar. 

Fu Bingfeng, nënkryetari ekzekutiv dhe sekretari i përgjithshëm i CAAM, i bëri këto komente pas raportit për tarifat e reja të planifikuara nga SHBA për automjetet elektrike kineze. Ai tha se veprime të tilla proteksioniste dhe izoluese nuk duhet të jenë tema të sektorit NEV.

Ai theksoi angazhimin e Kinës për hapjen e nivelit të lartë, duke thënë se kjo do të ofrojë mundësi më të mëdha tregu për kompanitë globale të automobilave. 

CAAM publikoi së fundmi grupin e parë të rezultateve, në lidhje me vlerësimin e sigurisë së të dhënave të automjeteve, duke konfirmuar përputhshmërinë e 76 modeleve të automjeteve në gjashtë kompani, përkatësisht BYD, Li Auto, Lotus, Hozon New Energy, Tesla dhe NIO.

Fu e theksoi atë si një pikë referimi të ri për avancimin e automjeteve inteligjente, duke vënë në dukje se CAAM ka mbështetur parimin e trajtimit të barabartë për lojtarët vendas dhe ndërkombëtarë.