Trenat e mallrave Kinë-Evropë zgjerohen 10% në tremujorin e parë me 6,184 operacione
2024-05-13 19:58:12

Foto nga VCG

Foto nga VCG

China Railway Express (CR Express), një shërbim i madh ndërkombëtar i trenave të mallrave, përfshin Kinën, Evropën dhe vendet partnere të Iniciativës Një brez një Rrugë (BRI), duke ofruar mundësi të reja për tregti bashkëpunuese dhe të qëndrueshme. Sipas China Railway Group Limited (CREC), nga janari deri në prill, operuan gjithsej 6,184 trena mallrash Kinë-Evropë, për të shpërndarë 675,000 TEU mallra, duke shënuar një rritje nga viti në vit prej 10% dhe 11% respektivisht.

Pas një dekade përpjekjesh novatore, projekti ikonë 'Një Brez një Rrugë', i cili arrin 223 qytete në 25 vende evropiane, ka kryer mbi 89,000 udhëtime deri në fund të prillit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gjatë tremujorit të parë, pesë linja trenash mallrash Kinë-Evropë me orare të plota midis Xi'an dhe Duisburg, Gjermani dhe Chengdu dhe Lodz, Poloni, kanë qarkulluar në mënyrë të qëndrueshme çdo javë, me 16 pika të tjera kthimi të trenave të mallrave Kinë-Evropë të shtuara jashtë shtetit, për t'i shërbyer më mirë nevojave të larmishme të klientëve globalë.

I vlerësuar nga komuniteti ndërkombëtar, shërbimi i transportit Kinë-Evropë jo vetëm që rigjallëron prosperitetin e Rrugës së lashtë të Mëndafshit, por gjithashtu përmirëson jetesën e njerëzve, duke shërbyer si një e mirë publike jetike, për të promovuar bashkëpunimin e favorshëm dhe vitalitetin ekonomik në të gjithë Euroazinë dhe më gjerë.

CR Express ka shtuar vazhdimisht linja të reja dhe ka zgjeruar kapacitetet e saj gjatë dekadës së fundit, duke i ofruar kontinentit Euroaziatik korridore të reja të transportit tokësor dhe ura të reja për bashkëpunim ekonomik dhe tregtar, tha Mao Ning, një zëdhënës i Ministrisë së Jashtme të Kinës.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shërbimi është shumë me kosto efektiv, sipas një analizë e revistës Foreign Policy në fund të janarit. Ata e quajtën projektin 'Një brez një Rrugë' si një plan për të cilin çdo komb ka nevojë në një epokë pasigurie dhe përçarjeje mes krizës së Detit të Kuq, duke pretenduar se zgjidhja për goditjet e furnizimit është më shumë zinxhirë furnizimi. Më shumë breza, më shumë rrugë.