Tregu i të ardhmes së Kinës sheh qarkullim më të lartë tregtar në prill
2024-05-13 14:22:05

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Tregu i të ardhmes në Kinë raportoi rritje dyshifrore në baza vjetore në qarkullimin tregtar muajin e kaluar, treguan të dhënat industriale, njofton “Xinhua”.

Sipas të dhënave zyrtare, qarkullimi total i tregtimit arriti në 56.74 trilionë juanë (rreth 7.99 trilionë dollarë amerikanë) në prill, duke u rritur me 28.49 për qind në baza vjetore.

Vëllimi i tregtimit të tregut arriti në 666 milionë lote muajin e kaluar, duke rënë 1.01 për qind nga një vit më parë, treguan të dhënat.

Në katër muajt e parë, xhiroja e saj u rrit me 9.6 për qind në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërsa vëllimi i tregtimit u tkurr me 6.86 për qind, sipas të dhënave.

Deri në fund të prillit, gjithsej 131 produkte të kontratave të së ardhmes dhe opsioneve janë listuar për tregtim në tregun e të ardhmes të Kinës.  (Fatosi)