Eksportet e biçikletave në Kinë shënuan rritje në tremujorin e parë
2024-05-13 12:45:45

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shoqata e Biçikletave Kineze njoftoi se eksportet e biçikletave u rritën në tremujorin e parë të vitit, duke vazhduar vrullin e rimëkëmbjes që nga gjysma e dytë e 2023-shit, shkruan “Xinhua”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas të dhënave zyrtare, në tremujorin e parë, eksportet e biçikletave të vendit arritën në afro 11 milionë njësi, një rritje prej 13.7 për qind krahasuar me tremujorin e katërt të vitit të kaluar.


Foto nga RTSH

Foto nga RTSH

Vlera e pjesëve dhe aksesorëve të biçikletave nga Kina arriti në 746 milionë dollarë amerikanë, 10.8 për qind më shumë nga e njëjta periudhë e vitit 2019, sipas të dhënave.

Në vitin 2023, Kina prodhoi 48.83 milionë biçikleta dhe eksportoi gati 39.65 milionë njësi.