Trupa franceze e baletit do të vërë në skenë dy vepra klasike në Pekin
2024-05-13 20:08:19

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Le Ballet de l'Opéra National de Bordeaux, ose Baleti i Operas Kombëtare të Bordosë, do të vërë në skenë dy vepra klasike baleti në Qendrën Kombëtare të Arteve Performuese (NCPA) në Pekin.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Dy veprat "La Sylphide" dhe "Don Kishoti (Akti III)" do të prezantohen nga trupa në datat 18 dhe 19 maj në NCPA.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

NCPA është ndalesa e fundit e turneut të trupës në Kinë. Këtë vit shënohet 60 vjetori i vendosjes së lidhjeve diplomatike midis Kinës dhe Francës, ndaj është dhe Viti i Kulturës dhe Turizmit Kinë-Francë. Si pjesë e këtij turneu, trupa më parë performoi dy veprat në Qendrën e Artit Oriental të Shangait dhe u angazhua në një sërë ngjarjesh shkëmbimi kulturor.