Shërbimi hekurudhor-detar i Kinës trajton 300 mijë kontejnerë në 2024
2024-05-13 20:05:31

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shërbimi i trenave intermodalë hekurudhor-detar i Kinës, i cili është pjesë e Korridorit të Ri Ndërkombëtar të Tregtisë Tokësore-Detare, ka trajtuar më shumë se 300 mijë kontejnerë standard të mallrave deri më tani këtë vit, tha të dielën China Railway Nanning Group Co., Ltd.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Mallrat e eksportuara nga Kina përbëhen kryesisht nga pjesë automobilistike, motoçikleta dhe gjeneratorë të energjisë. Sipas Huang Jiangnan, kreu i stacionit hekurudhor lindor të portit Qinzhou, mallrat e importuara ishin kryesisht produkte yndyrore indoneziane dhe dyll pyjor vietnamez.

Trenat intermodalë kanë transportuar gjithsej 1,143 lloje importesh dhe eksportesh, tha Huang.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

I nisur në vitin 2017, Korridori i Ri Ndërkombëtar i Tregtisë Tokësore-Det është një vendkalim tregtar dhe logjistik, i ndërtuar nga rajone të nivelit provincial në Kinën perëndimore dhe anëtarët e ASEAN. 

Korridori tregtar është zgjeruar për të mbuluar 71 qytete në 18 rajone të nivelit provincial në Kinë. Ai shtrihet në 503 porte në 121 vende dhe rajone.