Kina zhvillon sistemin e parë të hidrogjenit të lëngshëm 100 kg të montuar në automjet
2024-05-13 15:07:00

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina ka zhvilluar me sukses sistemin e parë të hidrogjenit të lëngshëm të montuar në automjet 100 kilogramë, duke shënuar një përparim të ri në sektorin e transportit të vendit, njoftoi “China Aerospace Science and Technology Corporation” (CASC), citon “CGTN”.

Si një nga komponentët thelbësorë të kamionëve të rëndë me hidrogjen të lëngshëm, sistemi i ri është plotësisht i prodhuar në vend dhe do të ndihmojë kamionët e rëndë me hidrogjen të arrijnë një rreze të përmirësuar prej mbi 1000 kilometrash me vetëm një karikim.

Krahasuar me paraardhësin e tij, sistemi ka një rritje prej 20 për qind në vëllimin efektiv brenda të njëjtave dimensione të përgjithshme, ndërsa ul kostot me mbi 30 për qind.

Me një kapacitet për të mbajtur deri në 100 kg hidrogjen, ai përputhet me standardet ndërkombëtare për sa i përket cilësisë së sistemit, densitetit të ruajtjes së hidrogjenit dhe kohës së karburantit, sipas një eksperti të CASC-së. (Fatosi)