Kina lidh projektin e energjisë së re 750 kilovolt me rrjetin dhe fillon funksionimin
2024-05-13 13:11:28

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kompania shtetërore e rrjetit “Qinghai Electric Power”, një projekt i transmetimit dhe transformimit të energjisë 750 kilovolt (kV), nisi funksionimin në provincën Qinghai të Kinës veriperëndimore, njofton “CGTN”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Projekti, i vendosur në një lartësi mesatare prej 3175 metrash mbi nivelin e detit në kontenë Gonghe, prefektura autonome tibetiane Hainan e Kinës, do të ndihmojë në lidhjen e energjisë elektrike të prodhuar nga projektet e reja të energjisë në provincë me rrjetin e energjisë, duke përfshirë projektet fotovoltaike dhe të energjisë së erës.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Projekti pritet të rrisë prodhimin vjetor të energjisë së pastër me mbi 9 miliardë kilovat-orë, ekuivalente me kursimin e rreth 3.12 milionë tonë qymyr standard dhe reduktimin e emetimeve të dyoksidit të karbonit me 8.64 milionë tonë.

Qinghai është shtëpia e burimeve të lumit të Verdhë, Yangtze dhe Lancang dhe është i njohur për burimet e tij të pasura me ujë, energji diellore dhe të erës. Kapaciteti total i instaluar i energjisë së pastër në Qinghai arriti në 51.07 milionë kilovat në vitin 2023.