Popullsia e Makaos shënoi rritje në tremujorin e parë të vitit
2024-05-12 15:43:59

foto nga VCG

foto nga VCG

Rajoni i posaçëm administrativ (SAR) Makao i Kinës shënoi rritje të popullsisë, në 686.400, në fund të tremujorit të parë të vitit. 

Shifra shënon një rritje me 2700 në bazë tremujorësh, treguan të dhënat e publikuara nga Shërbimi i Statistikave dhe Regjistrimit (DSEC) të Makaos, citon “Xinhua”. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Referuar të dhënave, ky rezultat i atribuohet kryesisht rritjes së numrit të punëtorëve jorezidentë që jetojnë në Makao. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Gjithsej 856 lindje të gjalla u regjistruan në tremujorin e parë, një rënie prej 105 në bazë tremujorësh, ndërsa vdekshmëria u rrit me 37 në 631, sipas Statistikave. (Irma)