Mbi 13.000 produkte kineze të të dhënave të listuara në bursat kryesore
2024-05-12 15:10:36

foto/VCG

foto/VCG

Kapaciteti i prodhimit dhe ruajtjes së të dhënave të Kinës vazhdon të rritet me shpejtësi dhe shkalla e burimeve të saj të të dhënave mbetet e dyta më e larta në nivel global, deklaroi Liu Liehong, kreu i Administratës Kombëtare të të Dhënave, citon “Xinhua”. 

foto/VCG

foto/VCG

Sipas tij, produktet e të dhënave janë gjithnjë e më të bollshme në fusha të tilla si financa, transporti, telekomunikacioni dhe industria dhe tregtia, dhe numri i produkteve të listuara në bursat kryesore i ka tejkaluar 13.000.

foto/VCG

“Ekonomia dixhitale e vendit ka lulëzuar vitet e fundit dhe sasia totale e të dhënave të saj është zgjeruar me shpejtësi, duke hedhur një themel të fortë për të çliruar efektin shumëfishues të të dhënave”,- tha ai.  (Irma)