Autoritetet kineze, plan veprimi për kontrollin dhe eliminimin e sëmundjeve kryesore parazitare
2024-05-12 16:20:33

foto nga VCG

foto nga VCG

Autoritetet kineze kanë nxjerrë një plan veprimi për kontrollin dhe eliminimin e sëmundjeve kryesore parazitare në vitet e ardhshme.

Plani për periudhën 2024-2030, i publikuar nga 15 departamente qeveritare, përfshirë Administratën Kombëtare të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve, përcakton që deri në vitin 2025, më shumë se 50 për qind e qarqeve me prevalencë të ekinokokozës duhet të përmbushin standardet e kontrollit të epidemisë, shkruan “Xinhua”. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Deri në vitin 2025, shkalla e incidencës së kala-azar në qarqet kryesore duhet të kontrollohet në nën 1 për 10.000 banorë dhe deri në vitin 2025 dhe 2030, shkalla e infeksionit të sëmundjes së mëlçisë në provincat kryesore duhet të ulet me më shumë se 5 për qind dhe 15 për qind, sipas planit. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Sipas planit, deri në vitin 2030, të gjitha qarqet në thelb do të kenë kontrolluar prevalencën e sëmundjeve kryesore parazitare si ekinokokoza. 

Për të arritur objektivat e parandalimit dhe kontrollit, plani specifikon strategjitë dhe masat e synuara të parandalimit dhe kontrollit, duke përfshirë forcimin e kontrollit të burimeve të infeksionit dhe përmirësimin e menaxhimit të pritësve të ndërmjetëm. (Irma)