“BMW Brilliance” nxjerr automjetin e 6 miliontë
2024-05-11 15:33:31

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Një makinë elektrike “BMW i5” doli nga linja e montimit në Shenyang të Kinës verilindore, kryeqendra e provincës Liaoning, duke shënuar makinën e 6 miliontë të prodhuar nga sipërmarrja e përbashkët e “BMW Group” në Kinë, “BMW Brilliance Automotive” (BBA). 

Kjo erdhi vetëm 15 muaj pasi u prodhua makina e 5 miliontë e sipërmarrjes së përbashkët. 

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Prodhuesi gjerman i makinave njoftoi në prill një investim shtesë prej 20 miliardë juanë (rreth 2.8 miliardë dollarë amerikanë) në bazën e prodhimit në Shenyang. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Prodhuesi i makinave bëri të ditur se investimi do të përdoret për përmirësimin dhe inovacionin e fabrikës Dadong të BBA-së, e cila u themelua në vitin 2003.

Vitin e kaluar “BMW Group” dorëzoi gjithsej mbi 820.000 automjete BMW dhe MINI në tregun kinez, duke zënë rreth 32 për qind të shitjeve të tij globale. (Irma)