Rrjedha e sipërme e lumit Yangtze mirëpret anijen e parë 10.000 tonë
2024-05-11 15:27:16

foto nga VCG

foto nga VCG

Një anije detare 10.000 tonë mbërriti në komunën Chongqing të Kinës jugperëndimore, duke u bërë anija e parë e të tilla përmasave që lundron në rrjedhën e sipërme të lumit Yangtze. 

foto nga VCG

foto nga VCG

“Innovation 5”, me mbi 5000 tonë ushqim, u nis nga porti Ningbo-Zhoushan në provincën bregdetare lindore të Zhejiang më 24 prill. Ajo udhëtoi nëpërmjet rrugës së drejtpërdrejtë lumë-det Chongqing-Zhoushan, që lidh komunën në rrjedhën e sipërme të lumit Yangtze me detin. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Falë rrugës së drejtpërdrejtë lumë-det Chongqing-Zhoushan, koha e transportit ndërmjet porteve në Chongqing dhe portit Ningbo-Zhoushan është shkurtuar me rreth 20 ditë në krahasim me transportin tradicional intermodal lumë-det. (Irma)