Në Liaoning u zhvillua takimi mbi misrin me Meksikën
2024-05-11 11:02:25

foto nga China Daily

foto nga China Daily

Ekspertët dhe studiuesit nga sektorët bujqësorë dhe kulturorë të Kinës dhe Meksikës diskutuan në Liaoning për shkëmbime mbi misrin, duke përfshirë teknologjitë shkencore të kultivimit dhe përpunimin e tij, shkruan “China Daily”. 

Takimi “Dialogu Kulturor i Misrit Kinë (Liaoning)-Meksikë” u zhvillua në Muzeun Provincial të Liaoning në Shenyang. 

foto nga China Daily

foto nga China Daily

Drejtori i muzeut, Wang Xiaowen, tha se qytetërimi pasurohet nga shkëmbimet dhe mësimi i ndërsjellë. “Në të ardhmen, ne gjithashtu do të promovojmë më tej ekspozitat e Muzeut Provincial të Liaoning në skenën ndërkombëtare, duke forcuar shkëmbimet dhe mësimin e ndërsjellë midis qytetërimeve. Në të njëjtën kohë, ne gjithashtu presim me padurim të arrijmë më shumë rezultate në integrimin e kulturës dhe turizmit”,- tha ai.

foto nga China Daily

foto nga China Daily

Leobigildo Cordova Tellez, drejtor i Qendrës Kombëtare të Inspektimit dhe Certifikimit të Farës dhe kreu i Departamentit të Industrisë së Farërave të Ministrisë së Bujqësisë së Meksikës, deklaroi se përveç shkëmbimit të kulturës së misrit, Kina dhe Meksika mund të kryejnë më tej bashkëpunim tregtar. 

foto nga China Daily

foto nga China Daily

“Kjo jo vetëm që do t'i lejojë njerëzit në Liaoning të shijojnë ushqimin meksikan, por gjithashtu do t'u mundësojë meksikanëve të shijojnë ushqimin e Liaoning. Dialogu ofron një rrugë për Kinën dhe Meksikën për t'u angazhuar në shkëmbime në fushat e teknologjisë bujqësore, industrisë së misrit dhe integrimit të kulturës dhe turizmit, duke e çuar bashkëpunimin në një nivel të ri”,- tha ai. (Irma)