Rrugë e re ajrore e pasagjerëve që lidh Nanjing me Kuala Lumpurin
2024-05-11 17:23:03

foto nga VCG

foto nga VCG

“China Eastern Airlines” ka njoftuar nisjen e një shërbimi ditor të fluturimit të pasagjerëve duke filluar nga 30 qershori, duke lidhur Nanjing, kryeqendra e provincës Jiangsu të Kinës lindore, me Kuala Lumpur, kryeqytetin e Malajzisë, shkruan “Xinhua”. 

Fluturimi dalës nga Aeroporti Ndërkombëtar Nanjing Lukou është planifikuar të niset në orën 22:50 dhe të arrijë në Kuala Lumpur në orën 04:40 me orën lokale të nesërmen. 

Fluturimi në hyrje do të niset në 05:50 dhe do të arrijë në Nanjing në orën 11:35 të së njëjtës ditë. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Shërbimi i ri i fluturimeve vjen në mes të ringjalljes së turizmit ndërkombëtar, me Kinën që është një nga burimet më të mëdha të turistëve në Malajzi për shumë vite. 

Malajzia u ka dhënë turistëve kinezë hyrje pa viza për 30 ditë që nga 1 dhjetori 2023. 

foto nga VCG

foto nga VCG

Gjatë festës pesëditore të Ditës së Majit, fluturimet hyrëse dhe vëllimi i pasagjerëve në Aeroportin Ndërkombëtar të Nanjing Lukou u rritën përkatësisht me 79.2 për qind dhe 89.5 për qind në baza vjetore, me një pjesë të konsiderueshme të fluksit që vinte nga Azia Juglindore. (Irma)