Banka Qëndrore e Kinës shton likuiditetin nëpërmjet repos së anasjelltë
2024-05-10 19:51:42

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të premten Banka Qëndrore e Kinës realizoi 2 miliardë juanë (rreth 281.6 milionë dollarë amerikanë) repo të anasjellta shtatë-ditore me një normë interesi prej 1.8% .

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Masa synon të mbajë likuiditet të arsyeshëm dhe të bollshëm në sistemin bankar, tha në një deklaratë Banka Popullore e Kinës.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Repo e anasjelltë është një proces në të cilin banka qendrore blen letra me vlerë nga bankat komerciale nëpërmjet ofertimit, me një marrëveshje për t'i shitur ato përsëri në të ardhmen.