Shirat e dendur mund të çojnë në përmbytje në Kinën jugperëndimore
2024-05-10 16:00:19

CFP

CFP

Shirat e rrëmbyeshëm nga e enjtja deri të dielën mund të fryjnë disa lumenj në Kinën jugore mbi nivelet e tyre të paralajmërimit për përmbytje, njoftoi Ministria e Burimeve Ujore, citon “China Daily”.

Reshje shiu të moderuara deri në të dendura pritet të bien në disa pjesë të Kinës jugore dhe jugperëndimore gjatë kësaj periudhe, si dhe në disa zona në rajonin në jug të rrjedhës së poshtme të lumit Yangtze, thuhet në një njoftim të ministrisë.

Reshjet mund të rezultojnë në përmbytje në lumenjtë Yangtze dhe Pearl dhe liqenet Dongting dhe Poyang.

Lumenjtë Ganjiang, Fuhe dhe Xinjiang që derdhen në Poyang, për shembull, parashikohet të kenë rritje të konsiderueshme në nivelet e tyre të ujit, vuri në dukje ministria. Po ashtu mund të preken edhe lumenjtë Xijiang, Liujiang dhe Guijiang në pellgun e lumit Pearl.

Ministria u ka kërkuar autoriteteve të kontrollit të përmbytjeve në këto zona që të marrin masa paraprake, sidomos për të përballuar përmbytjet në lumenj të mesëm dhe të vegjël dhe përrenj malorë, thuhet në njoftim.  (Irma)