3 artikuj të tjerë kinezë dokumentohen në regjistrin e UNESCO-s
2024-05-10 14:53:36

CFP

çaji tradicional në Chengdu/CFP

Tre artikuj nga Kina janë renditur si trashëgimi dokumentare në regjistrin rajonal të Azi-Paqësorit të Programit të Kujtesës së Botës (MOW) të UNESCO-s, citon “Xinhua” njoftimin e Administratës Kombëtare të Arkivave të Kinës.

Artikujt e listuar përfshijnë arkivat që kanë të bëjnë me çajin tradicional në Chengdu, kryeqendra e provincës Sichuan, të dhëna gjenealogjike të komuniteteve të Huizhou në provincën Anhui të Kinës lindore dhe blloqe printimi të vendosura në Shtypshkronjën Dege Sutra në Sichuan.

CFP

blloqe printimi të vendosura në Shtypshkronjën Dege Sutra në Sichuan/CFP

CFP

komunitetet e Huizhou në provincën Anhui/CFP

Vendimi u miratua në Mbledhjen e 10-të të Përgjithshme të Kujtesës së Komitetit Botëror për Azi-Paqësorin, të organizuar në Ulaanbaatar, Mongoli. Deri më tani, Kina ka 17 artikuj të trashëgimisë dokumentare të regjistruara në regjistrin rajonal të MOW-së për Azi-Paqësorin. (Irma)