Përshëndetje, Hungari!
2024-05-09 03:11:58

Me ftesën e homologut hungarez Tamas Sulyok dhe të kryeministrit Viktor Orban, presidenti kinez Xi Jinping filloi një vizitë shtetërore në Hungari të mërkurën.

Hungaria ka ndjekur një politikë miqësore ndaj Kinës dhe është vendi i parë evropian që mori pjesë në nismën “Një brez, një rrugë”.

Kina është partnerja më e madhe tregtare e Hungarisë jashtë Bashkimit Europian dhe Hungaria është një nga partneret më të rëndësishme tregtare të Kinës në rajonin e Evropës Qendrore dhe Lindore.

Ky vit shënon 75-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Kinës dhe Hungarisë.