Xi merr pjesë në ceremoninë e mirëseardhjes të organizuar nga presidenti dhe kryeministri i Hungarisë
2024-05-09 19:59:24

Mëngjesin e së enjtes sipas orës vendore, presidenti kinez Xi Jinping mori pjesë në një ceremoni madhështore mirëseardhjeje në Budapest, të organizuar për nder të tij nga presidenti i Hungarisë Tamas Sulyok dhe kryeministri Viktor Orban.

Xi dhe bashkëshortja e tij Peng Liyuan arritën në oborrin e Pallatit Mbretëror në Budapest, të shoqëruar nga grup ceremonial kalorësish. Çifti presidencial kinez u prit me ngrohtësi nga çifti presidencial dhe çifti kryeministror hungarez.

Presidenti Xi, i shoqëruar nga homologu hungarez Sulyok, kaloi në revistë rojat e nderit të ushtrisë dhe kalorësisë. Çiftet e liderëve të të dy vendeve u përshëndetën me pjesëmarrësit e tjerë.

Pas përfundimit të ceremonisë së mirëseardhjes, presidenti Xi dhe bashkëshortja e tij u përshëndetën ngrohtësisht me çiftin presidencial dhe çiftin kryeministror hungarez. Të tre liderët planifikohet të takohen më vonë për të diskutuar të ardhmen e marrëdhënieve mes Kinës dhe Hungarisë.

Në këtë ceremoni ishin të pranishëm ndër të tjerë edhe Cai Qi dhe Wang Yi.