Hong Kongu regjistron rreth 766.000 vizitorë nga Kina kontinentale gjatë festës 5-ditore
2024-05-08 16:37:06

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Hong Kongu ka regjistruar rreth 766.000 vizitorë nga Kina kontinentale përmes pikave të kontrollit të ajrit, detit dhe tokës gjatë Festës së Majit, me një mesatare ditore prej rreth 153.000, 22 për qind më shumë nga një vit më parë, bën të ditur “Xinhua”.

Duke cituar statistika nga Departamenti i Emigracionit në Hong Kong, një zëdhënës i qeverisë së Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut (HKSAR) tha se numri i përgjithshëm i vizitorëve që hynë në pjesën kontinentale ishte në përputhje me vlerësimin e mëparshëm.

Një total prej rreth 570 grupesh turistike hyrëse vizituan Hong Kongun gjatë pushimeve, tha zëdhënësi.

Numri i vizitorëve përputhej me vlerësimin fillestar, duke sjellë më shumë se 2 miliardë dollarë të Hong Kongut (rreth 260 milionë dollarë amerikanë) në përfitime konsumi për ekonominë e Hong Kongut.  (Elona)