Miqësia e hekurt, kontaktet miqësore midis Xi-ut dhe Vucic-it
2024-05-08 15:20:43

Të martën në mbrëmje sipas orës lokale, Presidenti i Kinës Xi Jinping mbërriti në Beograd me avion të posaçëm, duke filluar vizitën shtetërore në Serbi. 

Xi u prit në aeroport nga Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic dhe bashkëshortja e tij.

Presidenti Xi dhe Presidenti Vucic kishin disa takime. Xi vuri në dukje se Serbia është një mik i hekurt i Kinës. Marrëdhëniet midis dy vendeve kanë tejkaluar sprovat e ndryshimeve në situatën ndërkombëtare dhe meritojnë të shërbejnë si shembull i marrëdhënieve miqësore midis Kinës dhe vendeve evropiane.