Shenzhen ka më shumë karikues sesa pompa benzine
2024-05-07 15:57:35

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Qendra e teknologjisë e Kinës Jugore Shenzhen kishte instaluar 362 objekte superkarikuese që nga 30 prilli, duke tejkaluar numrin e pompave të benzinës, kanë thënë autoritetet lokale, njofton “Xinhua”.

Sipas Komisionit të Zhvillimit dhe Reformës në Shenzhen, numri i superngarkuesve të qytetit, të aftë për të karikuar një automjet elektrik deri në 80 për qind ose më shumë brenda 10 minutave, pritet të arrijë në 1000 deri në fund të këtij viti.

Qyteti në provincën Guangdong nisi një përpjekje për të ndërtuar një qytet të supermbushësve në qershor 2023, për të lehtësuar flotën e tij në rritje të automjeteve me energji të re (NEV), e cila ka tejkaluar 970.000 njësi deri në fund të 2023-s, për të përbërë rreth 60 për qind të numri total të automjeteve.

Sipas komisionit, shumica e supermbushësve të rinj janë ndërtuar mbi objektet ekzistuese publike të karikimit dhe janë të shpërndarë në komplekse të mëdha biznesi, stacione autobusësh dhe parqe industriale.

Niveli i mjeteve me energji të re në Kinë ka vazhduar të rritet vitet e fundit, me NEV-të në përdorim që u rritën në 20.41 milionë deri në fund të 2023-s.

Sipas Administratës Kombëtare të Energjisë, rrjeti i vendit të objekteve të karikimit NEV u rrit 65 për qind në baza vjetore në 2023-shit, duke arritur pothuajse 8.6 milionë deri në fund të vitit vitin e kaluar. (Fatosi)