Kina merr masa për të menaxhuar sigurinë e laboratorëve universitarë
2024-05-07 18:33:03

CFP

CFP

Ministria e Arsimit në Kinë ka nxjerrë një rregullore mbi menaxhimin e niveleve dhe të klasifikuara të sigurisë së laboratorëve në universitete dhe kolegje, njofton “Xinhua”.

Rregullorja sqaron sistemin e përgjegjësisë, parimet e punës dhe kërkesat e menaxhimit në lidhje me menaxhimin e sigurisë së laboratorëve në universitete dhe kolegje.

Sipas rregullores, një laborator duhet të klasifikohet si rrezik madhor, rrezik i lartë, rrezik i mesëm ose rrezik i ulët sipas burimeve të tij të rrezikut dhe vëllimit të tyre dhe të klasifikohet në lloje të tilla si kimia, biologjia, rrezatimi dhe elektro-mekanika.

Ata që janë në krye të një laboratori, menaxherët e tij të sigurisë dhe stafi duhet t'i nënshtrohen trajnimit të sigurisë dhe stërvitjeve të reagimit ndaj emergjencave sipas shkallës së sigurisë së laboratorit, siç theksohet në rregullore.

CFP

CFP

Ai gjithashtu përcakton se projektet kërkimore shkencore dhe aktivitetet e tjera eksperimentale të kryera në laborator duhet t'i nënshtrohen vlerësimit të rrezikut të sigurisë. (Fatosi)