Bumi i ri i vendeve të punës në Kinë i nxitur nga teknologjia dhe personalizimi
2024-05-07 15:25:10

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Me zhvillimin e shpejtë të teknologjive digjitale dhe zgjerimin e kategorive të punës, Kina ka pasur një numër të madh profesionesh të reja vitet e fundit, shkruan “China Daily”.

Profesione të ndryshme të reja kanë pasuruar mundësitë e punësimit.

Një klasifikim kombëtar i profesioneve i publikuar në vitin 2022 tregoi se kishte 1639 profesione të identifikuara në Kinë, 158 më shumë se në vitin 2015, dhe 6 për qind e të cilave ishin të lidhura me teknologjinë digjitale.

Të rinjtë kinezë po përdorin me ambiciozitet në këto profesione në zhvillim, duke filluar nga arkitekti i inteligjencës artificiale dhe inxhinieri i mësimit të makinerive deri te kujdestaria e shtëpisë dhe infermierja e kafshëve shtëpiake, veçanërisht duke pasur parasysh konkurrencën intensive në tregun e punës.

Teknologjitë e reja me zhvillim të shpejtë po i shtyjnë të rinjtë kinezë të përmirësojnë aftësitë e tyre profesionale, duke siguruar kështu që ata të jenë të kualifikuar për të marrë pjesë në mënyrë efektive në tregun e ri të punës. (Fatosi)