Avioni amfib AG600 i Kinës përfundon verifikimin fillestar të shpëtimit në ujë
2024-05-07 20:20:38

Foto nga VCG

Aeroplani i madh amfib AG600 i prodhuar në mënyrë të pavarur prej Kinës ka përfunduar verifikimin fillestar të aftësive të tij të shpëtimit në ujë, sipas Korporatës së Industrisë së Aviacionit të Kinës (AVIC).

Kjo lëvizje është thelbësore që avioni i madh amfib AG600 të përmbushë në mënyrë efektive kërkesën që lind nga përpjekjet e vazhdueshme të Kinës për të ndërtuar një sistem shpëtimi emergjent, tha AVIC.

Avionët e mëdhenj amfibë AG600 të Kinës po zhvillohen si një mjet i përparuar jetik për të forcuar aftësitë e shpëtimit emergjent të vendit. Ata janë krijuar për të kryer misione shpëtimi, si operacionet e shuarjes së zjarrit dhe kërkim-shpëtimit detar në të gjitha llojet e terreneve në tërë vendin.