Kina vazhdon të përmirësojë sistemin e sigurimeve shoqërore
2024-05-05 15:11:21

CFP

CFP

Kina ka përmirësuar sistemin e saj të sigurimeve shoqërore për të mbështetur më mirë zhvillimin e vendit, me numrin e pjesëmarrësve në pensionin bazë që ka arritur në 1.07 miliardë në fund të marsit, një rritje prej 14 milionë në baza vjetore, bëri të ditur Ministria e Burimeve Njerëzore dhe Sigurimeve Shoqërore, shkruan “China Daily”.

Numri i pjesëmarrësve në skemat e sigurimit të papunësisë dhe dëmtimeve në punë ishte 240 milionë dhe 290 milionë në fund të muajit mars, me një rritje vjetore përkatësisht me 4.49 milionë dhe 5.58 milionë, sipas të dhënave zyrtare. Nga janari në mars, të ardhurat dhe shpenzimet totale të skemave të sigurimit të pensioneve bazë, papunësisë dhe dëmtimeve në punë ishin 2.2 trilionë juanë (0.304 trilionë dollarë) dhe 1.8 trilionë juanë, me një tepricë kumulative prej 8.6 trilion juanë në fund të marsit.

CFP

CFP

Në tremujorin e parë, autoritetet vendore zbatuan politikat e asistencës së sigurimit pensional bazë për banorët urbanë dhe ruralë, duke paguar prime për 8.21 milionë banorë me të ardhura të ulëta, përfshirë ata që kthehen në varfëri, individë me aftësi të kufizuara të rënda dhe grupe të tjera të pafavorizuara, sipas të dhënave nga ministria.

Përfitimet e sigurimit të papunësisë, duke përfshirë sigurimin e papunësisë dhe pagesën e primeve bazë të sigurimit mjekësor, arritën në 28.2 miliardë juanë në tre muajt e parë, sipas ministrisë.

CFP

CFP