Kina raporton një mesatare vjetore prej 21 milionë shoferë të rinj gjatë dy dekadave të fundit
2024-05-03 11:26:40

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ka regjistruar 21 milionë drejtues të rinj mjetesh në vit gjatë dy dekadave të fundit, sipas autoriteteve të trafikut.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Vendi tani ka rreth 523 milionë drejtues mjetesh motorike, një rritje e konsiderueshme nga 103 milionë 20 vjet më parë, citon “Xinhua” departamentin e kontrollit të trafikut në Ministrinë e Sigurisë Publike.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Numri i mjeteve motorike në rrugë është rritur në 435 milionë, nga 96 milionë dy dekada më parë, një rritje mesatare vjetore prej 17 milionë automjetesh.

Kina ka përmirësuar vazhdimisht ligjin dhe rregulloret e trafikut rrugor, duke çuar në menaxhimin gjithnjë e më të bazuar në ligj të trafikut rrugor, sipas ekspertëve. (Elona)