Ambasadori kinez: Kina do të punojë me Singaporin për arritje të reja
2024-05-02 10:49:02

Foto nga Ministria e Punëve e Jashtme e Kinës

Foto nga Ministria e Punëve e Jashtme e Kinës

Kina është e gatshme të punojë me Singaporin për të zbatuar konsensuset e rëndësishme të arritura midis liderëve të të dy vendeve dhe të përpiqet për arritje të reja në marrëdhëniet Kinë-Singapori, deklaroi ambasadori i ri i Kinës në Singapor, Cao Zhongming, ndërsa prezantoi letrat kredenciale presidentit të Singaporit, Tharman Shanmugaratnam, citon “Xinhua”.

Foto nga Ministria e Punëve e Jashtme e Kinës

Foto nga Ministria e Punëve e Jashtme e Kinës

Cao vuri në dukje se Kina dhe Singapori janë fqinjë të mirë dhe partnerë të rëndësishëm, me bashkëpunim praktik që po zgjerohet në të gjithë bordin, duke përfituar njerëzit e të dy vendeve dhe të gjithë rajonit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

“Marrëdhëniet Kinë-Singapori u ngritën në një partneritet të gjithanshëm me cilësi të lartë të orientuar drejt së ardhmes vitin e kaluar, duke shënuar një kapitull krejtësisht të ri për zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe”,- tha Cao. Tharman përshëndeti Cao për postin e tij të ri, duke thënë se Singapori i kushton rëndësi të madhe marrëdhënieve me Kinën dhe është i gatshëm të thellojë dialogun në të gjitha fushat, të rrisë bashkëpunimin në fusha të ndryshme dhe të vazhdojë të forcojë marrëdhëniet dypalëshe.  (Irma)