Një në katër amerikanë nuk do të mund të dalin në pension
2024-04-28 15:20:18

Foto nga VCG

Rreth një e katërta e amerikanëve në moshën mbi 50 vjeç, të cilët nuk kanë dalë ende në pension, thonë se mund të mos ta kenë kurrë këtë mundësi. Nga një anketim i organizatës AARP mësohet gjithashtu se 70% e tyre janë të shqetësuar nga rritja më e shpejtë e çmimeve, përkundër rritjes së pagave.

Gati 1 në 4 prej tyre nuk kanë fare kursime për një fond pensioni, thuhet në studimin e publikuar nga organizata AARP, që tregon se si amerikanët janë gjithnjë e më të shqetësuar se si do të përmbushin nevojat e tyre ekonomike, megjithëse ndërkohë ekonomistët dhe politikë-bërësit thonë se ekonomia amerikane ka arritur të përballojë pa pasoja të rënda dy vite inflacioni rekord.