Netanjahu: Do lirojmë një për një pengjet në Gazë !
2024-04-24 15:49:48

Kryeministri Netanjahu (Foto RTSH)

Kryeministri Benjamin Netanjahu ka deklaruar se pengjet e mbajtura nga grupet terroriste në Gazë që nga 7 tetori do të lirohen njëri pas tjetrit, njofton RTSH.

“Ndërsa ne mblidhemi rreth tryezës për të përkujtuar dhe festuar udhëtimin tonë nga skllavëria në liri, zemrat tona janë të rënduara me gjendjen e rëndë të 133 izraelitëve që mbeten në robëri në tunelet e terrorit të Hamasit” shkruan Netanjahu në një postim në X.

Mes luftës së vazhdueshme në Gaza, Netanjahu shprehet se “mungesa e tyre forcon vendosmërinë tonë dhe na kujton urgjencën e misionit tonë. Ne nuk do të pushojmë derisa secili të lirohet.” tha ai

Netanjahu shton se organizata terroriste gjenocidale Hamas ka refuzuar propozimet për një marrëveshje për lirimin e pengjeve dhe premton “rritje të përpjekjeve ushtarake dhe diplomatike për të siguruar lirinë e pengjeve tanë”.

“Fuqia e Izraelit, si mbrojtëse ashtu edhe sulmuese, është shfaqur kohët e fundit. Ka më shumë për të ardhur. Ne do të fitojmë!”, shton Netanjahu.(Fatosi)