Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së bëri thirrje për një armëpushim të shpejtë humanitar në Gazë
2023-11-20 14:39:08

CFP

CFP

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres bëri thirrje përsëri të dielën për një armëpushim humanitar në përgjigje të numrit në rritje të vdekjeve në Gazë. 

"Kjo luftë vazhdon të ketë një numër të tronditës dhe të papranueshëm viktimash civile, duke përfshirë gratë dhe fëmijët, çdo ditë," tha zyrtari i lartë i OKB-së në një deklaratë. "Kjo duhet të ndalet. Unë e përsëris thirrjen time për një armëpushim të menjëhershëm humanitar."

Që nga 7 tetori, mbi 11 000 individë kanë humbur jetën në rajonin e bllokuar të Gazës. Rritja e numrit të viktimave, sulmet ndaj shkollave dhe strehave të përkohshme, duke përfshirë vdekjen e një punonjësi të OKB-së, dhe mungesat e karburantit që bllokojnë furnizimet e ndihmës, goditën mbarë Gazën gjatë fundjavës, ndërsa Organizata Botërore e Shëndetësisë ndihmoi për të evakuuar 31 foshnja në gjendje kritike nga spitali i rrethuar "Al-Shifa".

CFP

CFP

"Jam thellësisht i tronditur që dy shkolla të UNRWA-së (Agjencia e Ndihmës dhe Punëve e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët e Palestinës në Lindjen e Afërt) u goditën në më pak se 24 orë në Gazë. Dhjetëra veta – shumë prej tyre gra dhe fëmijë – u vranë dhe u plagosën ndërsa kërkonin siguri në objektet e Kombeve të Bashkuara," tha sekretari i përgjithshëm.

Sipas tij, qindra mijë civilë palestinezë po kërkojnë strehim në objektet e Kombeve të Bashkuara anembanë Gazës për shkak të intensifikimit të luftës. "Unë theksoj përsëri se objektet tona janë të padhunueshme," shtoi Guterres.

CFP

CFP