Kina do të provojë aksesin në treg të automjeteve të lidhura inteligjente
2023-11-20 17:33:13

CFP

një konkurrencë për automjetet e lidhura inteligjente (ICV) në Hangzhou/CFP

Kina do të pilotojë aksesin në treg për automjetet e lidhura inteligjente (ICV) dhe do t'i lejojë ato të qarkullojnë në rrugë, thanë autoritetet të premten, njofton CGTN. Autoritetet do të zgjedhin disa modele ICV të pajisura me funksione të automatizuara drejtimi, të aftë për t'u prodhuar në masë, për t'u dhënë atyre akses në treg dhe për të testuar automjetet e përzgjedhura në rrugët e përcaktuara, thuhet në një qarkore të lëshuar nga katër ministri, përfshirë Ministrinë e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit. dhe Ministrisë së Transportit.

Programi pilot pritet të inkurajojë ICV-të inovative, të sigurojë operacione të sigurta dhe të shohë industrinë e automobilave të integruar me sektorë të tjerë si energjia e re, inteligjenca artificiale dhe komunikimet.

Programi ndjek testet e mëparshme të rrugëve të hapura për të hulumtuar dhe zhvilluar ICV, duke dëshmuar se disa modele mund të prodhohen në masë. Të dhënat zyrtare tregojnë se deri në fund të gushtit, rrugët e hapura për testimin e ICV-ve shtriheshin mbi 20,000 kilometra në Kinë.(Fatosi)