Vëllimi i dorëzimeve ekspres në Kinë rritet në blerjet në internet në "Dy 11" ndërsa konsumi rikuperohet më tej
2023-11-20 15:39:25

CFP

CFP

Vëllimi i dërgesave ekspres në Kinë pa një rritje të mprehtë gjatë zbavitjes vjetore të blerjeve në internet "Dy 11", duke shtuar prova për rimëkëmbjen dhe zgjerimin e tregut të konsumit, treguan të dhënat zyrtare, njofton Xinhua.

Sipas Zyrës Shtetërore të Postës, nga 1 nëntori deri më 16 nëntor, ndërmarrjet e dërgesave ekspres në të gjithë vendin mblodhën një total prej rreth 7.77 miliardë pako, duke u rritur me 25.7 për qind nga një vit më parë. Zyra tha se një total prej 7.51 miliardë pako u dërguan gjatë periudhës, që përfaqëson një rritje prej 30.9 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Firmat e dërgesave Express kanë shtuar korrierë, kanë zgjatur orarin e punës dhe kanë vendosur më shumë pajisje të automatizuara për të përmbushur kërkesën në rritje të dërgesave gjatë sezonit të pikut të blerjeve, tha byroja. I prezantuar për herë të parë në 2009, "Double 11" ka vazhduar të shohë rrjedhën e fuqishme të shpenzimeve të një prej tregjeve më të mëdha të konsumit në botë.

CFP

CFP