Industria e transportit kinez rritet me AI, nxit zhvillimin global
2023-11-20 17:01:07

CFP

CFP

Ekspozita Ndërkombëtare e Industrisë së Transportit Tianjin 2023 u mbajt nga e enjtja deri të shtunën në komunën Tianjin të Kinës veriore për të promovuar zhvillimin e industrisë globale të transportit detar dhe ekonomisë detare, njofton CGTN.

Porti Tianjin është mishërimi i industrisë së transportit të Kinës dhe ky sektor dinamik karakterizohet nga inovacioni dhe efikasiteti i përmirësuar, të cilat kanë ndihmuar në forcimin e zinxhirëve industrialë globalë dhe promovimin e rritjes ekonomike.

Shtëpia e terminalit të parë inteligjent në botë me zero karbon dhe një zonë demonstrimi të drejtimit autonom të portit, Porti Tianjin mban tregtinë e transportit detar me më shumë se 500 porte në mbi 180 vende dhe rajone, dhe xhiroja e tij e ngarkesave dhe kontejnerëve renditet ndër 10 më të mirat globale.

CFP

CFP

Mbi 3,000 ekspertë dhe të brendshëm të industrisë morën pjesë në ekspozitën e këtij viti, duke shkëmbyer ide novatore dhe duke u angazhuar në diskutime mbi tendencat në zhvillim në fusha të ndryshme, duke përfshirë lundrimin, transportin detar, portin dhe industrinë detare.

Ekspozita kishte temën "transportimi në të gjithë botën, duke udhëhequr të ardhmen", duke mbuluar një sipërfaqe totale prej 50,000 metrash katrorë. Ajo përmbante shtatë zona ekspozimi, duke përfshirë zonën ndërkombëtare të pronarëve të anijeve, zonën e porteve të gjelbërta inteligjente dhe zonën e makinerive dhe pajisjeve të portit.(Fatosi)