Porti më i madh tokësor i Kinës shton udhëtimet e trenave të mallrave Kinë-Evropë
2023-11-19 15:14:40

foto nga CFP

Manzhouli, porti më i madh tokësor i Kinës/ foto nga CFP

Manzhouli, porti më i madh tokësor i Kinës, ka kryer 4,157 udhëtime me tren mallrash Kinë-Europë në dhjetë muajt e parë të këtij viti, 4 për qind më shumë nga viti në vit, sipas China Railway Harbin Bureau Group Co. , Ltd.

Gjatë kësaj periudhe, trenat e mallrave Kinë-Europë transportuan 449,000 njësi ekuivalente prej njëzet këmbësh (TEU) të ngarkesave nëpërmjet portit, me një rritje prej 17.3 për qind nga viti në vit.

Aktualisht, 21 rrugë treni mallrash Kinë-Europë kalojnë përmes portit në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme të Kinës Veriore.

Importet dhe eksportet përmes portit Manzhouli përfshijnë kryesisht nevojat e përditshme, makineritë industriale dhe produktet bujqësore. (Elona)