“Disneyland” në Rajonin e Posaçëm Administrativ të Hong Kongut do të hapë për publikun më 20 nëntor një resort të ri me temë të frymëzuar nga filmi i animuar “Frozen”.
2023-11-19 14:52:02

foto nga CFP

foto nga CFP

Drejtori ekzekutiv i “Disney”, Robert Iger, deklaroi se ndikimi global i “Frozen” është dëshmi e suksesit të prodhimit të “Walt Disney”, që është një gur themeli për kompaninë, shkruan “Xinhua”.

“World of Frozen” do të ketë një sërë skenash ikonike nga filmat “Frozen”, duke përfshirë “Pallatin e Akullit” dhe Kalanë e Arendelle, shtëpia e familjes mbretërore në film.

Resorti i ri integron në mënyrë të përkryer peizazhin natyror të ishullit Lantau të Hong Kongut me dizajnin e “Malit të Veriut”, duke u ofruar mysafirëve një ndërthurje të pamjeve. Vizitorët gjithashtu mund të zhyten në muzikën e filmave ndërsa përshkojnë ambientet.

Peter Gao, drejtor i zhvillimit të biznesit për “Hong Kong Disneyland Resort”, tha se shpreson që resorti i ri tematik do të tërheqë turistë nga e gjithë bota në Hong Kong dhe do të krijojë mundësi të reja për industrinë e turizmit. (Elona)

https://english.news.cn/20231116/803dd8b57fa340f2b875629d44ad3ab5/c.html