Xi Jinping: të bashkëpunojmë për përballjen e sfidave globale dhe lulëzimin e Azi-Paqësorit
2023-11-18 04:34:51

Më 17 nëntor sipas kohës lokale, presidenti kinez Xi Jinping mbajti një fjalim të rëndësishëm në Mbledhjen e 30-të Joformale të Liderëve Ekonomikë të APEK-ut në San Françisko të ShBA-së.

Foto: VCG

Foto: VCG

Ai theksoi se vendet anëtare të APEK-ut duhet t’i përmbahen aspiratës origjinale, t’i përgjigjen kërkesave të epokës së re, të bashkëpunojnë për të përballuar sfidat globale, duke vënë në zbatim të gjithanshëm të “Vizionit Putrajaya” për të ndërtuar një komunitet të hapur, energjik, të fortë dhe paqësor të Azi-Paqësorit për të realizuar lulëzim të përbashkët të banorëve rajonalë dhe të pasardhësve tanë.