Xi Jinping: Hapja dhe gjithëpërfshirja janë tema kryesore e bashkëpunimit Azi-Paqësor
2023-11-17 05:25:20

Në mëngjesin e 16 nëntorit, sipas kohës lokale, Presidenti Xi Jinping mbajti një fjalim me shkrim të titulluar "Të punojmë së bashku për të përballuar sfidat dhe të shkruajmë një kapitull të ri në bashkëpunimin Azi-Paqësor" në Samitin e Liderëve të APEK-ut të mbajtur në San Francisko.

Xi Jinping: Hapja dhe gjithëpërfshirja janë tema kryesore e bashkëpunimit Azi-Paqësor. Zhvillimi i Azi-Paqësorit bazohet në çiltërsinë dhe gjithëpërfshirjen, duke mësuar nga pikat e forta të njëri-tjetrit dhe në shkëmbimin e nevojave të njëri-tjetrit, në vend të krahasimit, duke iu lutur fqinjit tuaj dhe "oborret e vogla me mure të larta". Ne mbështesim rajonalizmin e hapur, formulojmë së bashku Objektivat Bogor dhe Vizionin Putrajaya, promovojmë liberalizimin dhe lehtësimin e tregtisë dhe investimeve dhe përmirësojmë nivelin e integrimit ekonomik rajonal. Gjatë 30 viteve të fundit, niveli mesatar i tarifave në rajonin e Azi-Paqësorit ka rënë nga 17% në 5%, duke kontribuar me 70% të rritjes ekonomike globale.