Kancelari gjerman: Kontrollet kufitare do të qëndrojnë në fuqi për një kohë më të gjatë
2023-11-17 11:28:51

Kancelari Scholz (Foto ATSH)

Kancelari Scholz (Foto ATSH)

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, deklaroi se kontrollet e përkohshme të vendosura në tetor në kufijtë me Poloninë, Çekinë dhe Zvicrën do të qëndrojnë në fuqi për një kohë të gjatë, shkruan “ATSH”. 

Sipas tij, me këto vende do të vendosen masa kontrolli gjithëpërfshirëse kufitare për një kohë shumë të gjatë, pjesërisht edhe në bashkëpunim me këto vende në territorin e tyre. 

“Këto dhe masa të tjera të gjera synojnë të reduktojnë numrin e emigrantëve të parregullt që vijnë në Gjermani”, - tha ai në një seancë në Dhomën e Ulët, Bundestag. 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Scholz tha se së shpejti do të zbatohej futja e një karte pagese për azilkërkuesit, e rënë dakord në një takim të mëparshëm me kryeministrat e shtetit. 

Karta nënkupton që azilkërkuesit duhet të marrin të paktën një pjesë të përfitimeve të tyre si kredi në një kartë pagese, për t’i parandaluar ata të transferojnë paratë te të afërmit ose miqtë në vendin e tyre të origjinës. 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Scholz është përballur me thirrje në rritje për të zbatuar marrëveshjen e emigracionit të arritur me kryeministrat e shtetit përpara Krishtlindjes. 

Ai dhe kryeministrat e shtetit ranë dakord të ndryshojnë sistemin e emigracionit në lidhje me financimin e kostove të refugjatëve për të reduktuar përfitimet për azilkërkuesit. Kabineti gjerman tashmë ka rënë dakord për rregulla më të rrepta të dëbimit. (Elona)